Fotóalbum (6.096 db kép) - 2005.08.12-14. Negyedszázad barátságban

A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és a balatonszentgyörgyi Kis-Balaton Táncegyüttes kapcsolatuk 25 éves jubileumáról emlékeztek 2005-ben. A jeles évforduló alkalmából Nagyidán és Balatonszentgyörgyön is ünnepségeket rendeztek. Elsőként mi utaztunk szlovákiai magyar barátainkhoz (lásd itt), augusztusban pedig ők jöttek hozzánk.


Augusztus 11-én éjszaka jöttek meg nagyidai barátaink Balatonszentgyörgyre. Legalábbis a csoport egyik fele, ugyanis csaknem nyolcvanan fogadták el meghívásunkat. A szombati főműsorig folyamatosan érkeztek...

12-én pénteken 10.00 órakor indultunk el a Művelődési Háztól Fonyódra. A 25 km-re lévő városig a nagyidai busszal utaztunk. Fonyódról a 11.30-kor induló hajóval tettük meg az utat Badacsonyig, ahol némi borkóstolás után ebédelni indult a csapat. A történelmi borvidéken tett látogatás után hazautaztunk, majd 20.00 órától vacsora várta a vendégeket a Gulya csárdában. Az est vidám bulival zárult.

Szombaton nap közben nem készültek fotók - szabadprogram lévén ki a Csillagvárba, ki fürödni indult, vagy éppen otthon pihente a fáradalmakat... 20.00 órakor kezdődött az a program, amelyen az Ilosvai és a Kis-Balaton léptek fel. A másfél órás "Negyedszázad barátságban" című emlékműsor egyértelműen nagy sikert aratott a szép számú közönség soraiban. Elsőként a Himnusz csendült fel, majd a közös éneklés után a barátságról megemlékezendő intro következett (letölthető itt - 2,87 MB, mp3). Ezt követően elsőként az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes lépett fel, később felváltva követték egymást a vendég és vendéglátó együttesek produkciói. A műsorban ünnepélyes és meghitt pillanatok is voltak: a barátság megpecsételése jeleként ajándékokat adtak át egymásnak az együttesek illetőleg a települések vezetői (részletesen lásd később). A megemlékező műsor után kora reggelig tartó bál zárta a napot.

14-én vasárnap délelőtt a legtöbben pihentek, mások a katolikus templomban misén vettek részt. Délután egy órakor gyülekeztünk a Gulya csárdánál, ahol a közös ebéd után elérkezett a nem várt pillanat: nagyidai barátainktól búcsút kellett vennünk...

A buszok 15.00 óra után néhány perccel gördültek ki az étterem parkolójából.

Szöveg & fotó: Tüskés Balázs

 
Elemek száma 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 4
 
 Statisztika
 
Kategória
A publikált képek száma a kategóriában: 187
A visszavont képek száma a kategóriában: 0
A kategória megtekintve: 5741 x
 
Powered by Phoca Gallery
         
 
Ezt találod oldalunkon:

o

 

Kis-Balaton Táncegyüttes

Művelődési Ház

8710 Balatonszentgyörgy

Csillagvár u. 2.

 

Faragó Zsolt művészeti vezető:

+36/20/346-03-02

Statisztika
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Látogatók


Innen nézték az oldalunkat:

52.4%China China
26.8%United States United States
7.8%Hungary Hungary
4%Australia Australia
2.5%Czech Republic Czech Republic

Látogatók:

Ma: 12
Tegnap: 16
Ezen a héten: 85
Az elmúlt héten: 27
Ebben a hónapban: 63
Az elmúlt hónapban: 535
Összesen: 2601


Referencia

www.balatonszentgyorgy.hu
www.falusport.hu
www.gulyacsarda.hu
www.hollad.hu
www.szellemirto.hu

 

design by Tüsy