Fotóalbum (6.096 db kép) - 2005.07.15-17. Nagyida

2005-ben megemlékeztünk a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és táncegyüttesünk 25 éves jubileumáról. A jeles évforduló alkalmából Nagyidán és Balatonszentgyörgyön is voltak ünnepségek. Elsőként mi utaztunk szlovákiai magyar barátainkhoz, augusztusban pedig ők jöttek hozzánk (lásd: "Negyedszázad barátságban").

A mi nagyidai programunk:

Július 15-én pénteken reggel 8 óra után indultunk a balatonszentgyörgyi Művelődési Ház előtti parkolóból. Nagyidára háromnegyed 5-kor érkeztünk. Egymás köszöntése után a kastélynál a szállások elosztása történt meg (egymáshoz látogatásaink alkalmával családoknál szállunk meg). Elvittük a csomagjainkat a szállásadóinkhoz, majd az általános iskola ebédlőjében vacsoráztunk (mindhárom este). 20-21 óra körül a művelődési házban találkoztunk, ahol táncházat szerveztek vendéglátóink.

Szombaton reggel fél kilenckor indultunk Kassára. Délelőtt városnézésen vettünk részt, majd némi szabadprogram után 2 órakor ebédeltünk meg. Szakadó esőben utaztunk vissza Nagyidára, a kastélyhoz pontban 3-kor érkeztünk meg. A délutáni szabadprogram után este 8-kor kezdődött - sajnos ismét esőben - a "Dialektusok" című folklórműsor, melyet Kupec Mihály és Kupec Andrea rendeztek. A program után ismét a művelődési házban találkoztunk: a hajnalig tartó táncházban...

Vasárnap délelőtt a pihenésé volt a főszerep (volt, aki ellátogatott a misére). Délben vendéglátóinknál ebédeltünk, majd a kastélynál találkoztunk. Sajnos az "52. járási dal- és táncünnepély" 15 órás kezdetekor "leszakadt az ég", a másfél órás eső miatt a tervezett program egy része elmaradt. 17 órára kisütött a nap, így megkezdődhetett a műsor. Az ünnepi köszöntőben meglepetéssel szolgáltak barátaink: Nagy Lajos polgármester a helyi önkormányzat határozata értelmében "tiszteletbeli polgárának kijáró jogcímet" kapott, táncegyüttesünk pedig "polgármesteri kitüntetésben részesült". A műsor és a vacsora után este 8 óra körül kezdtünk el készülődni a hazainduláshoz. Vendéglátóink a kastély dísztermében búcsúztak tőlünk. A nagyidai táncegyüttes vezetői részére itt adta át Fehér Kati, a balatonszentgyörgyi Művelődési Ház vezetője, az utazás csoportvezetője valamint Üst Gyula művészeti vezető a Kis-Balaton Táncegyüttes ajándékait. Az elbúcsúzást követően 21 óra után néhány perccel indultunk útnak (hajnali negyed ötkor érkeztünk meg Balatonszentgyörgyre).

Szöveg & fotó: Tüskés Balázs

 
Elemek száma 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 7
 
 Statisztika
 
Kategória
A publikált képek száma a kategóriában: 307
A visszavont képek száma a kategóriában: 0
A kategória megtekintve: 9151 x
 
Powered by Phoca Gallery
         
 
Ezt találod oldalunkon:

o

 

Kis-Balaton Táncegyüttes

Művelődési Ház

8710 Balatonszentgyörgy

Csillagvár u. 2.

 

Faragó Zsolt művészeti vezető:

+36/20/346-03-02

Statisztika
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Látogatók


Innen nézték az oldalunkat:

52.4%China China
26.8%United States United States
7.8%Hungary Hungary
4%Australia Australia
2.5%Czech Republic Czech Republic

Látogatók:

Ma: 12
Tegnap: 16
Ezen a héten: 85
Az elmúlt héten: 27
Ebben a hónapban: 63
Az elmúlt hónapban: 535
Összesen: 2601


Referencia

www.balatonszentgyorgy.hu
www.falusport.hu
www.gulyacsarda.hu
www.hollad.hu
www.szellemirto.hu

 

design by Tüsy