Fotóalbum (6.096 db kép) - 2007.07.22-29. Bulgária - Balchik

A fotógyűjtemény létrejöttét támogatták:

 

Németh Borház Kft.

Helikon Rádió

 

A Nagykanizsától kb. 10 km-re lévő Sormás Táncegyüttes „hozta létre” egy nemzetközi fesztiválirodán keresztül azt a kapcsolatot, aminek köszönhetően Bulgáriában két fellépésen vett részt a két együttes: ők illetve mi. A kapcsolat nem titkolt célja volt: a táncegyüttesek tagjainak pihenés és kirándulás keretében megmutatni az országot és annak kultúráját, bemutatva saját táncainkat.

 

Balchik város az ország Dél-keleti részén, közvetlenül a Fekete Tenger partjánál található, Várna közelében. Az út elég hosszú ide; az éjszakai alvás gyötrelmei viszont megérték: szép helyen, üdülőkörnyezetben, végig igazán nyárias időben telt el az ott töltött öt  nap.

 

Július 22-én indultunk a Művelődési Ház elől. Gyönyörű időben, a tervezetthez képest mindössze néhány perces késéssel (!), 13 óra után gördült ki a busz a parkolóból. Több megálló után, 23-án délután 15 óra után értünk a Balatonszentgyörgytől légvonalban 927 km-re lévő célba (az időpontok innentől helyi idő szerint lesznek írva - nálunk ehhez képest egy órával korábban van). Érkezés után azonnal felderítettük a környéket: az üzleteket, a medencét, a tengerpartot - no és természetesen a sörözőket... :)

 

Másnap (kedden) délelőtt további "felderítések" voltak, majd az ebédet követően a bolgár tánckultúrával ismerkedhettek a táncosok - kísérőink jóvoltából. A két táncegyüttes két alkalommal lépett fel Bulgáriában - este 7-kor az első fellépés helyszínére indultunk. Ez egy közeli szálloda színvonalas kultúrterme volt, ahol egy olasz est amolyan "előzenekaraként" ropták a táncot az együtteseink. A műsort követően egy rövid éjszakai tengeri fürdés után már éjfél elmúltával érkeztünk meg a szállásra. Ez csak néhányakat tántorított el attól, hogy a közeli éttermeket meglátogassa. Akik betértek az éttermekbe, meglepve tapasztalhatták, hogy az éjfél utáni időpont ellenére a pincérek kedvesen, vendégszeretően ugrottak felvenni a rendeléseket, no és a konyha sem volt rest elkészíteni a finom ételeket.

 

25-én szabadprogram volt. Többen a tengerre mentek fürdeni, délután pedig néhányan egy közeli arborétumban tettek látogatást. Este ismét étterem...

 

Csütörtökön 10 óra után indultunk el Várnába. Végülis nagy városlátogatás nem lett a dologból, de egy delfinárium megtekintése után azért volt idő néhány "tiszteletkörre" is. A visszafelé vezető úton gyönyörködhettünk egyet a tenger szépségében, majd fél ötkor visszaérkeztünk a szállásra. Rövid pihenő után elindultunk a második fellépési helyszínre. Ez egy kistelepülés szabadtéri színpadán zajlott, ahol a helyiek általános örömére mutathatták be tudásukat a sormásiak és a balatonszentgyörgyiek. Az első fellépéshez képest itt hosszabb műsorra volt lehetőség: fél nyolctól egy órán át rúgták a port a színpadon. A helyi polgármester vacsorameghívása után visszaindultunk a szállásunkra. A bő étkezés ellenére többen úgy határoztunk, hogy nem maradunk hűtlenek a helyi éttermekhez. Igaz, hogy javarészt inkább szomjas volt a társaság, mint éhes...

 

27-én pénteken elérkezett a hazaindulás napja. A csoport egy része kihasználta az utolsó medencés fürdési lehetőséget, illetőleg bevásárolt a nagy útra. Az ebédet követően 14 óra előtt öt perccel gurult ki a busz a panzió udvaráról. A hazautat hosszabbra terveztük, ugyanis nem akartuk elszalasztani a lehetőségét annak, hogy egy kissé jobban körülnézzünk határainkon túl. Így tehát még délebbre haladtunk, a Balchik-tól légvonalban 89 km-re lévő Nessebar félszigeten töltöttünk el néhány órát. Este negyed hétkor érkeztünk meg, 9-kor pedig indultunk tovább. Az éjszakát a buszon töltöttük, majd szombaton reggel háromnegyed hét előtt érkeztünk meg Szófiába. Talán nem sokan mondhatják el magukról, de mi igen: már reggel 7 órakor városnézésen vettünk részt. Szófiából délben indultunk haza. Az út során már csak a szokásos okokból álltunk meg (ez alól kivétel volt egy kisebb műszaki okból való leállás). Balatonszentgyörgyre negyed ötkor érkeztünk meg.

 

Szöveg: Tüskés Balázs

Fotó: Tüskés Balázs, Péter Niki (Fuji FinePix S9500)

 
Elemek száma 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 13
 
 Statisztika
 
Kategória
A publikált képek száma a kategóriában: 620
A visszavont képek száma a kategóriában: 0
A kategória megtekintve: 13264 x
 
Powered by Phoca Gallery
         
 
Ezt találod oldalunkon:

o

 

Kis-Balaton Táncegyüttes

Művelődési Ház

8710 Balatonszentgyörgy

Csillagvár u. 2.

 

Faragó Zsolt művészeti vezető:

+36/20/346-03-02

Statisztika
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Látogatók


Innen nézték az oldalunkat:

52.4%China China
26.8%United States United States
7.8%Hungary Hungary
4%Australia Australia
2.5%Czech Republic Czech Republic

Látogatók:

Ma: 12
Tegnap: 16
Ezen a héten: 85
Az elmúlt héten: 27
Ebben a hónapban: 63
Az elmúlt hónapban: 535
Összesen: 2601


Referencia

www.balatonszentgyorgy.hu
www.falusport.hu
www.gulyacsarda.hu
www.hollad.hu
www.szellemirto.hu

 

design by Tüsy