Fotóalbum (6.096 db kép) - 2006.08.31. Lengyelország - az út

A fotógyűjtemény létrejöttét támogatták:

 

PIKI CENTRUM BALATONSZENTGYÖRGY (főtámogató)

Csillagvár étterem Balatonszentgyörgy

Papp Bor Bt. VonyarcvashegyKrotoszyn járás és a Fonyódi Többcélú Kistérségi Társulás Együttműködési Megállapodása alapján kapott meghívást Galácz György, balatonmáriafürdői alpolgármesteren (azóta polgármester) keresztül a Kis-Balaton Táncegyüttes Lengyelországba. A három napos ott-tartózkodás során Sulmierzyce-ben és Krotoszyn városban léptünk fel - az utóbbi városban a Kenyér Ünnepe egyik szereplőjeként. A KBTE a Tátorján Népzenei Együttes muzsikájára ropta a táncot.

 

Augusztus 31-én csütörtökön, hajnali 4 órakor indult a busz Lengyelországba a balatonszentgyörgyi Művelődési Ház elől. Este 18:53-kor érkeztünk meg Krotoszyn városba, ahol vendéglátóink már vártak bennünket. A szállás (diákkollégium) elfoglalása és a vacsora után a csoport nagy része egy étterembe indult, ahol rövid időt töltöttünk - Lengyel barátainkkal sör mellett ismerkedtünk.

 

Másnap, szeptember első napján reggel Wroclaw-ba indultunk városnézésre. Az eső ugyan nehezítette a dolgunkat, de a déli órákra kellemesebb idő lett. Egy múzeumlátogatást követően városnézésre indultunk, majd egy sörözőben múlattuk az időt. A látogatást ebéddel zártuk. Este a "Mazowsze" Néptáncegyüttes műsorát tekintettük meg.

 

Szombaton reggel helyben látogattunk meg egy múzeumot. Délután Sulmierzyce-be indultunk, ahol egy nagyon kedves vendéglátás keretében a helyi lakosság ismerkedhetett meg a Kis-Balaton Táncegyüttessel. A fellépés végén fogadáson vettünk részt, majd 17:45-kor indultunk vissza Krotoszyn-ba. Este fél hét előtt érkezett meg Nagy Lajos polgármester, aki korábban maga is táncos volt - sőt, a KBTE egyik alapítója. A vacsorát követően rögtönzött "magyar est" kerekedett - ezt kihasználva adták át vendéglátóink Krotoszyn Járás fából faragott címerét a delegáció részére. A jó hangulatú közös táncolás ezután már "kötelező" volt...

 

3-án, vasárnap reggel próbával indult a nap. 12 óra előtt a helyi templomba vittek el bennünket, ahol egyházi szertartás keretében kezdődött a program, a Kenyér Ünnepe. A mise után hosszú menetelés után érkeztünk meg az ünnepség helyszínére, ahol a műsor közben elfogyasztottuk az ebédet. A fellépést követően a szállásunkra indultunk vissza és megkezdődött a csomagolás. A vacsora után kölcsönös ajándékozással búcsúzkodtunk egymástól, majd 20 óra után néhány perccel kigördült a busz az udvarról és megkezdtük a csaknem 800 km-es hazautazásunkat. 4-én hétfőn délelőtt 11 óra után érkeztünk meg Balatonszentgyörgyre a Művelődési Házhoz.

 

IDE KATTINTVA az út résztvevőinek "portréit" láthatjátok!

 

Fotó & szöveg: Tüskés Balázs

 
Elemek száma 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 17
 
 Statisztika
 
Kategória
A publikált képek száma a kategóriában: 832
A visszavont képek száma a kategóriában: 0
A kategória megtekintve: 14891 x
 
Powered by Phoca Gallery
         
 
Ezt találod oldalunkon:

o

 

Kis-Balaton Táncegyüttes

Művelődési Ház

8710 Balatonszentgyörgy

Csillagvár u. 2.

 

Faragó Zsolt művészeti vezető:

+36/20/346-03-02

Statisztika
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Látogatók


Innen nézték az oldalunkat:

52.4%China China
26.8%United States United States
7.8%Hungary Hungary
4%Australia Australia
2.5%Czech Republic Czech Republic

Látogatók:

Ma: 12
Tegnap: 16
Ezen a héten: 85
Az elmúlt héten: 27
Ebben a hónapban: 63
Az elmúlt hónapban: 535
Összesen: 2601


Referencia

www.balatonszentgyorgy.hu
www.falusport.hu
www.gulyacsarda.hu
www.hollad.hu
www.szellemirto.hu

 

design by Tüsy