"Negyvenöt tánclépés, harminc szívdobbanás" Nyomtatás E-mail
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

A Kis-Balaton Táncegyüttes idén ünnepli alakulásának, megalapításának 45. évfordulóját. Így idén éppen negyvenöt éve láthatja-hallhatja a közönség a KBTE tánclépéseit - nem csak Balatonszentgyörgyön, hanem az országban és szerte a világon. Idén a falunapunkkal egyidőben ünnepeljük meg ezt a szép évfordulót. De nem csak ezt.

Augusztusban lesz 30 esztendeje, hogy a szlovákiai Nagyida települést megismertük. A kialakult testvértelepülési kapocs egyik fő pillére a néptánc: az ottani Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és a KBTE az elmúlt három évtizedben számtalanszor látogatott el egymáshoz. Az 1980-ban barátságot kötő tagok közül már senki nem táncol aktívan. De hagyományt a "maiak" is féltve ápolják és szívünk együtt dobban, immár harminc esztendeje...

 

2010. június 5-én ünnepeljük mindkét évfordulót!

 

Nagyidai barátaink június 3-án, csütörtökön érkeznek hozzánk. Az érkező kb. 80 fő elszállásolását a táncegyüttes aktív és volt tagjai oldják meg. De számos "táncbarát" helyi lakos besegít ebbe.

Pénteken több programmal látjuk el vendégeinket. Este természetesen ők is részt vesznek a Művelődési Házban megrendezendő "Mérai bálban".

Szombaton rendezzük meg a balatonszentgyörgyi falunapot a Gulya csárdánál. A program fénypontja a "Negyvenöt tánclépés, harminc szívdobbanás" címet viselő gálaműsor lesz, amely 19.00 órakor kezdődik. Közvetlenül utána falubál várja a táncolni vágyókat, az érdeklődőket. A belépés minden programra (kivétel a péntek esti bál) ingyenes!

 
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
         
 
Ezt találod oldalunkon:

o

 

Kis-Balaton Táncegyüttes

Művelődési Ház

8710 Balatonszentgyörgy

Csillagvár u. 2.

 

Faragó Zsolt művészeti vezető:

+36/20/346-03-02

Statisztika
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Látogatók


Innen nézték az oldalunkat:

38.9%United States United States
32%China China
13.5%Hungary Hungary
6.6%Australia Australia
1.1%Spain Spain

Látogatók:

Ma: 4
Tegnap: 3
Ezen a héten: 4
Az elmúlt héten: 29
Ebben a hónapban: 79
Az elmúlt hónapban: 116
Összesen: 1559


Referencia

www.balatonszentgyorgy.hu
www.falusport.hu
www.gulyacsarda.hu
www.hollad.hu
www.szellemirto.hu

 

design by Tüsy